Ékszer útmutató

Mi is az a futtatás?

Általánosságban, a futtatás az a folyamat, melynek során egy bizonyos fémből vagy fémötvözetből készült ékszert egy másik fémréteggel vonnak be. Például egy aranyéteggel bevont réz vagy ezüstgyűrűt arannyal futtatottként adhatnának el.
Talán hallott már a fehéraranyról, amely a sárgaarany és valamilyen fehér fém ötvözete (például palládium).

Mindazonáltal érdekes tudnivaló, hogy mivel ez az ötvözet általában sárgás színű, gyakran futtatják ródiummal, hogy tiszta fehér színe legyen .

Ebben az esetben, fontos tudnia, hogy néhány használat után a ródium réteg lekopik, felfedve az alatta lévő sárgára színezett anyagot.

Miért érdemes futtatott ékszert vásárolni?

Bizonyára tudja, hogy mi az arany ékszer. De tudja-e, hogy mit jelent, ha egy ékszer arannyal futtatott? A futtatás nagy különbséget jelenthet az ár tekintetében, mivel a futtatott darabok általában olcsóbbak, mint az arany.

Például az arannyal futtatott ékszer kevesebbe fog kerülni, mint a nagyrészt aranyból készült megfelelője. Így, amennyiben a pénz fontos szempont, lehet, hogy Ön számára a futtatott ékszer a célszerű választás.

Mikor vegyünk futtatott terméket?

Akkor a legcélszerűbb futtatott ékszert vásárolni, ha nem szándékozik minden nap viselni azt.

Ha például olyan arany gyűrűre van szüksége, amelyet csak alkalmanként fog viselni, akkor akár futtatottat is választhat.

Sterling ezüst vagy tiszta ezüst: Mi a különbség?

Az ezüst és a Sterling ezüst olyan kifejezések, melyeket gyakran használnak egymás színonímájaként, de nem mindig jelentik ugyanazt. Tekintsük át mi a különbség a Sterling ezüstből illetve a tiszta ezüstből készült termékek között.

Mi a tiszta ezüst?

A tiszta ezüst, másnéven finom ezüst tényleges ezüsttartalma 99,9%. Magas tisztasága miatt a finom ezüst túl puha ahhoz, hogy ékszerkészítéshez használják, így gyakran keverik más fémekkel, hogy keményebbé tegyék.

Mi a Sterling ezüst?

A Sterling ezüst egy ötvözet, amely úgy készül hogy rezet adnak a tiszta ezüsthöz, ily módon a keletkező keverék tartósabb és kevésbé puha lesz.

Általában a Sterling ezüst tisztasága 92,5%-os, mely azt jelenti, hogy az ötvözet 7,5%-a rézből vagy más fémből készül (általában nikkel vagy cink).

Találkozhatunk még az úgynevezett érme-ezüsstel is, amely alacsonyabb tisztaságú ötvözet, ezüsttartlama 90% vagy kevesebb.

Mi a Swarovski kristály?

A Swarovski kristályok mesterséges drágakövek, melyeket Ausztriában gyártanak. 1892-ben Daniel Swarovski feltalált egy gépet, melynek segítségével pontosra vágott, gyönyörű, magas minőségű kristályt állít elő, kvarcot, homokot és ásványokat felhasználva. Ezen nyersanyagok pontos aránya a cég titka maradt. Ez a specializált gyártási folyamat biztosítja a pontosság lehető legmagasabb fokát, amely brilliáns kristályokat gyárt. ASwarovski család öt generáció óta folytatja világon legelismertebb kristályok gyártását Wattenben, Ausztriában.


Miért drágábbak a Swarocki kristályok mint az üveg?

A nyers források feldolgozásának és gyártásának módszere nagyon fontos tényező a kész kristályok minőségének tekintetében. A Swarovski csakis a legjobb anyagokat használja hogy csiszolt, színes kristályokat készítsen, amely ragyogásáról és értékéről ismert az egész világon. A kiváló gyártás, anyagok, vágás és polírozás különbözteti meg a Swarovski kristályt a többi üvegmunkától. A Swarovski szerint "az olyan kemény anyagok vágása, mint a kristály és a drágakő oly módon, hogy van száz egyforma oldala számos irányban, nagyon bonyolult feladat, először a visszatükröződő fény minden oldalát számítógép segítségével kell kikalkulálni, aztán szimulálni kell 3D-ben, opimalizálni, és végül konvertálni ellenőrző programokban komplex gepsorokra.